Vegaanituotteet.net-nettisivuston perustaja esittäytyy!

Olen Marja-Liisa. Vegaanivuosia on takana yli kolmetoista. Syyt omaan veganismiini ovat juurtuneet eläinoikeusaatteeseen. Eläinten hyväksikäytölle ja syömiselle ei mielestäni löydy tänä päivänä oikeutusta. Vegaaniruokavalio ei merkitse niukkuutta ja uhrauksia. Vaihtoehtoja eläinperäisille tuotteille on moninainen joukko, ja moni lempituotteesi on jo valmiiksi vegaaninen! Nämä asiat haluan viestiä nettisivullani.

Olen pyörittänyt Vegaanituotteet-sivustoa vuodesta 2007 saakka. On ollut kiintoisaa seurata vegaanituotteiden kysyntää ja tarjontaa Suomessa viimeisen vuosikymmenen ajan. Kehityssuunta näkyy myös kävijämäärissä: nykyään sivustolla on keskimäärin 40 000 kävijää kuussa, ja sosiaalisessa mediassakin seuraajia on yhteensä yli 20 000.

Vegaanituotteet logo

Idea sivuihin tuli eläinoikeusfoorumilta, joka oli kasvissyönnistä ja eläinten oikeuksista kiinnostuneiden kohtaamis- ja keskustelupaikka ajalla ennen somea. Foorumilla kerättiin yhdessä listoja ruokakauppojen vegaanisista tuotteista. Listojen laajetessa päätin siirtää ne luettavampaan muotoon foorumialustalta omiksi nettisivuiksi ja otin vastuun listojen päivittämisestä itselleni. Olen siitä asti jaksanut harrastella sivujen parissa enemmän tai vähemmän säännöllisesti, oman vapaa-ajan ja jaksamisen mukaan.

Vaikka ylläpidän sivuja ja some-tilejä yhden ihmisen voimin, kyseessä on kuitenkin yhteisöllinen projekti. Omaa työtaakkaa keventävät kuluttajilta, lähipiiristä ja suoraan tuottajilta saadut vinkit. Koska meillä on vain kaksi suurta ruokakauppaketjua, pitkälti samat tuotteet löytyvät kautta maan, ne ovat kaikkien ulottuvilla ja valikoimia voi selata myös netin kautta. Jossakin toisessa maassa Vegaanituotteiden kaltainen sivusto olisi paljon monimutkaisempi projekti ylläpitää.

En ole koskaan ollut mikään web-guru, vaan olen oppinut projektia tehdessäni ja yrittäessäni pysyä muuttuvan teknologian perässä. Suosittelen lämpimästi kaikille omien osaamisalueiden hyödyntämistä veganismia edistävään toimintaan! Lähde rohkeasti kokeilemaan juttuja tee-se-itse-mentaliteetillä. Taiteellisia, tieteellisiä, teknisiä, sanallisia ja sosiaalisia lahjakkuuksiaan voi käyttää monella tavalla hyväksi. Pienelläkin panostuksella voi olla kauaskantoiset, kumulatiiviset vaikutukset.

Vegaanituotteita voit seurata www.vegaanituotteet.net, Facebookissa @Vegaanituotteet ja Instagramissa @vegaanituotteet

- Marja-Liisa