Yhteystiedot medialle

Puhelin: 044 716 9820

Sähköposti: info@vegaanihaaste.fi

Voit tarvittaessa käyttää Vegaanihaasteen kuvapankkia. Kuvat ovat vapaassa käytössä, kunhan lähde on mainittu (CC BY 4.0).

Lataa täältä painotiedosto Vegaanihaasteen logosta.

Tiedotteet

Tammikuussa Vegaanihaasteen vastaanotti ennätyksellisesti yli 5 500 ihmistä. Tammikuun aikana haasteen osallistujien voidaan laskea säästäneen yhteensä 181 500 eläintä, 385 000 kuutiometriä vettä sekä kasvihuonekaasupäästöjä määrän, joka vastaa 1 892 000 km matkaa autolla eli 47 kertaa maapallon ympäri. Luvut eivät toki suoraan näy siten, että eläimiä tuotettaisiin tai teurastettaisiin vähemmän, mutta ajan myötä kysynnän lasku näkyy myös vähentyneenä eläintuotantona ja luonnonvaraisten eläinten tappamisena.

Tammikuussa neljättä kertaa starttaavaan Vegaanihaasteeseen on ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia. Mukana on paljon julkisuudesta ja eri aloilta tunnettuja kasvoja, kuten yrittäjä Jari Sarasvuo, muusikot Maija Vilkkumaa, Vilma Alina, Risto Ylihärsilä ja Mikko Sarjanen, toimittajat Anna Perho, Suvi Ahola ja Stina Mäntyniemi, koomikko ja tuottaja Lotta Backlund, ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa sekä kirjailija ja feministi Rosa Meriläinen.