Appelsiini-suklaapikkukakkuset
12 annosta
Pohja
2,5 dl kaura-, soija- tai kookosmaitoa
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua appelsiinin kuorta
0,5 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrute
100 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
0,75 dl kaakaojauhetta
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinin mehua
0,5 tl raastettua appelsiinin kuorta

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä amerikan-, italian-, folio- tai silikonivuokia.

Sekoita kauramaito, rypsiöljy, sokeri, suola, vaniljajauho ja appelsiinin kuori. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe, puolet vehnäjauhoista, ruokasooda ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mukaan vielä loput vehnäjauhot. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 20 min. Anna pikkukakkusten jäähtyä täysin ennen niiden kuorruttamista.

Vaahdota sähkövatkaimella margariini, kaakaojauhe, vaniljajauhe ja puolet tomusokerista. Lisää appelsiinin mehu ja kuori sekä loput tomusokerit ja vaahdota kuohkeaksi. Pursota jäähtyneiden pikkukakkusten päälle.

Säilytä valmiit leivonnaiset jääkaapissa.