Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Appelsiininen porkkana-inkiväärikeitto
4 annosta
n. 750 g (luomu)porkkanoita
2 sipulia
2 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
0,5 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
1 rkl rypsiöljyä
7 dl kasvislientä
1 appelsiinin mehu
maun mukaan suolaa

Harjaa porkkanat puhtaiksi ja pilko ne. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja appelsiinin kuori.

Kuumenna öljy paksupohjaisen kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä. Kääntele raasteet joukkoon.

Lisää kattilaan porkkanat ja kasvisliemi. Keittele noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa keittämisen aikana.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Purista joukkoon appelsiinin mehu ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes keiton koostumus on sopiva. Mausta suolalla.