Peston valmistusta morttelissa
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Auringonkukansiemen-persiljapesto

  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • karkeaa meri- tai vuorisuolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1–2 tl sitruunamehua
  • hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita

Lisää mortteliin persilja ja karkea vuorisuola. Survo aineita morttelissa, kunnes persiljan rakenne alkaa rikkoutua. Lisää auringonkukansiemenet sekä tilkka öljyä ja jatka survomista.

Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että peston koostumus on sopiva.

Sekoita joukkoon lopuksi ravintohiivahiutaleet tuomaan juustoista makua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki: Voit tehdä peston myös sauva- tai tehosekoittimella.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles