Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Avokado-suklaakakku
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
80 g tummaa suklaata rouhittuna
2 keskikokoista kypsää avokadoa (370 g)
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl makeutettua soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
vegaanista margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
tummaa suklaata ja tomusokeria koristeluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet.

Muussaa avokado haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita avokadon joukkoon rypsiöljy ja soijamaito.

Kaada avokadoseos kuivien aineiden joukkoon ja kääntele seos varovasti tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin. Kuorruta se sitten sulatetulla tummalla suklaalla ja koristele tomusokerilla.