Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Avokadotäytteinen kikhernemunakas
1 annosta
Kikhernemunakas
1,5 dl kikhernejauhoja
0,25 tl suolaa
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä
1 dl vettä
1 tl rypsiöljyä (+ hieman lisää paistamiseen)
Täyte
0,5 kypsä avokado
kourallinen ruohosipulisilppua
tammenlehtisalaattia tai rucolaa

Sekoita yhteen kikhernejauhot ja mausteet. Sekoita vesi joukkoon muutamassa erässä. Lisää öljy. Anna turvota viitisen minuuttia. Jos taikina tuntuu liian paksulta (sen pitäisi olla paksua, mutta kuitenkin sellaista, että sen saa kaadettua pannulle), lisää joukkoon vielä tilkka vettä.

Sillä aikaa kun taikina turpoaa, pilko avokado kuutioiksi. Sekoita joukkoon ruohosipulisilppu.

Kuumenna pannu ja lisää siihen tilkka öljyä. Kaada taikina pannulle ja anna paistua, kunnes pinta hyytyy. Käännä munakas ja paista toiselta puolelta vielä minuutti-pari.

Nosta munakas lautaselle, laita päälle avokado-ruohosipuliseos ja tammenlehtisalaattia. Taita munakkaan toinen puoli avokadoseoksen päälle ja nauti!

Vinkki: Erilaisia ohjeita kikhernemunakkaalle löytyy paljon muitakin. Katso esimerkiksi tämä tai tämä resepti.