Banoffee-torttu
8 annosta
Pohja
3/4 paketillista vegaanisia Digestivekeksejä (ks lista täältä)
100 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
Kinuski
1 prk maustamatonta kaura- tai soijakermaa
1 dl fariinisokeria
Muut aineet
1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa tai 2 prk vaahtoutuvaa kaurakermaa
hippunen vaniljajauhetta tai vaniljaokseria
tilkka agavesiirappia tai sokeria makeutukseen
3 hyvin kypsynyttä banaania

Murenna keksit jauhoksi, sulata margariini ja sekoita keskenään. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin.

Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan, kuumenna ja sekoita. Anna kinuskin kiehua sen aikaa, että se hieman saostuu. Kinuski saa jäädä kastikemaiseksi. Jäähdytä. Kaada jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Vatkaa vaahtoutuva soijakerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla ja makeuta maun mukaan. Viipaloi banaanit. Kokoa torttu laittamalla kinuskin päälle vuorotellen banaaneja ja soijakermavaahtoa.