Bataatti-kikhernesalaatti
4 annosta
1 iso bataatti
2,5 dl esikeitettyjä kikherneitä
1 dl kurpitsansiemeniä
2–3 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria tai agavesiirappia
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
suolaa
oliiviöljyä
pieni lohko keräkaalia
pieni lohko punakaalia

Esikeitä bataattia noin 20 minuuttia. Bataatin ei tarvitse olla läpikypsä, koska se kypsyy valmiiksi uunissa.

Pilko bataatti uunipellille. Lisää joukkoon myös kikherneet, kurpitsansiemenet ja pilkotut valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja kaada päälle reilusti oliiviöljyä.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kikherneiden pintaan tulla väriä ja kurpitsansiementen paahtua.

Anna paistoksen jäähtyä ja kokoa salaatti valmiiksi suikaloidun kaalin kanssa.