Chili-limenuudelit
4 annosta
4 annosta täysjyvänuudeleita (n. 200 g)
1 dl seesaminsiemeniä
3 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 rkl sambal oelek -chilitahnaa
pieni parsakaali
kaksi kourallista sokeriherneitä
4 kevätsipulin vartta
yhden limen mehu
korianteria koristeluun
tarjoiluun lisäksi esim. tofua tai papuja

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä ja alkavat tuoksumaan herkullisilta.

Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Erottele myös parsakaali nuppuihin ja pilko kevätsipulin varret renkaiksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla tai wokissa. Kuullota ensin valkosipulit ja inkiväärit nopeasti. Lisää muut kasvikset, chilikastike, sambal oelek ja soijakastike. Paista nopeasti — kasvikset saavat jäädä rapeiksi.

Lisää joukkoon nuudelit ja seesaminsiemenet. Sekoita. Purista joukkoon limen mehu ja lisää tarvittaessa lisää tulisuutta. Koristele korianterin lehdillä. Tarjoile esimerkiksi tofun ja papujen kera.