Chili sin carne
4 annosta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 punainen paprika
2 porkkanaa
rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl juustokuminaa
2 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
1 rkl agavesiirappia tai 1 tl sokeria
purkki tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk ruskeitapapuja
1 tlk kidneypapuja
1 tl suolaa
maun mukaan rouhittua mustapippuria

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko paprika ja porkkanat.

Kuumenna rypsiöljy suuressa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyre, juustokumina ja savupaprikajauhe. Lisää seuraavaksi siirappi, tomaattimurska, vesi ja kasviliemikuutio.

Huuhtele sekä valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Höystä annos halutessasi lusikallisella kauraranskankermaa ja tuoretta persiljasilppua.