Härkäpapunugetit ja tulinen jogurttikastike
6 annosta
Härkäpapunugetit
5 dl keitettyjä härkäpapuja
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl savupaprikajauhetta
1 1/2 dl kikhernejauhoja tai kaurahiutaleita
1/2–3/4 dl vettä
1 dl korppujauhoja
2 rkl seesaminsiemeniä leivitykseen
öljyä paistamiseen
Tulinen jogurttikastike
2 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro Zero Sugars tai Rainbow) tai Oatlyn kaurafraichea
3 rkl oliiviöljyä
2 tl tulista kastiketta (esim. Sriracha)
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 pieni valkosipulinkynsi puristettuna

Sekoita härkäpavut, sipuli, valkosipuli, mausteet ja puoli desilitraa vettä tasaiseksi massaksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää vettä tarvittaessa.

Muotoile massa pieniksi palloiksi ja litistä ne pihveiksi. Sekoita korppujauhot sekä seesaminsiemenet ja kierittele pihvit niissä.

Paista öljyssä kuumalla pannulla rapeaksi molemmin puolin.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen.

Vinkki: Jos et halua tulista kastiketta, kokeile sen sijaan tätä tillikastiketta.