Linssipyörykät
4 annosta
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
loraus öljyä
tomaattipyreetä
suolaa
muita haluamiasi mausteita, esim. mustapippuria, paprikajauhetta, chiliä tms.
n. 1 dl korppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja
tarvittaessa vettä

Huuhdo linssit ja laita vettä kiehumaan. Lisää halutessasi keitinveteen hieman suolaa tai muita mausteita. Lisää linssit ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Jäähdytä linssit.

Muussaa linssit haarukalla, perunanuijalla tai sauvasekoittimella. Sekoita muihin aineksiin. Maistele taikinaa, jotta tiedät, onko siinä tarpeeksi mausteita. Lisää korppujauhoja viimeiseksi niin paljon, että pullat pysyvät hyvin koossa. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, lisää vähän vettä. Pyörittele pullat, asettele uunipellille.

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 15 min. Voit paistaa pullat myös pannulla tilkassa öljyä.