Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Helpot paputortillat
4 annosta
Papuseos
1 sipuli
1 punainen paprika
1 tlk kidneypapuja
1 tlk ruskeita papuja tai kikherneitä
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
250 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
3–4 rkl Pirkka chipotle-chili -meksikolaiskastiketta
1 tl juustokuminaa
0,25 tl suolaa
0,5 tl sokeria
chilirouhetta
Muut tarvikkeet
tortillalättyjä (näitä on saatavilla myös gluteenittomana)

Silppua sipuli ja pilko paprika. Huuhtele ja valuta kidney- ja ruskeat pavut.

Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilan pohjalla ja lisää paprikat.

Lisää pannulle pavut, tomaattimurska ja tomaattipyre.

Lisää vielä chipotlekastike ja mausteet. Keittele keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja paputäyte on sopivan sakeaa tortillan väliin laitettavaksi.

Täytä tortillat papuseoksella ja avokadodipillä.

Vinkki: Jos pidät tuoreesta korianterista, se sopii myös loistavasti tähän reseptiin. Sitä kannattaa silputa reilusti valmiiden tortillojen väliin.