Helppo minttusuklaamoussekakku
8 annosta
Pohja
60 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
170 g Digestive-keksejä (ks. [täältä] (http://www.vegaanituotteet.net/herkut/keksit-leivonnaiset) vegaaniset keksit)
Täyte
200 g vegaanista suklaata (ks [täältä] (http://www.vegaanituotteet.net/herkut/suklaat) vegaaniset suklaat)
1 prk vaahtoutuvaa soija- tai 2 prk vaahtoutuvaa kaurakermaa (Alpro tai Planti)
8 tippaa piparminttuöljyä tai 2 tl piparminttuaromia
2 rkl tomusokeria
Koristeluun
vadelmia

Murskaa keksit käsin, tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan sekaan. Painele seos öljytyn 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi.

Paloittele suklaa ja sulata se varovaisesti mikrossa. Vaahdota jääkaappikylmä soijakerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää piparminttuöljy, sulatettu suklaa sekä tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi.

Levitä täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele valmis kakku vadelmilla.