Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Herkkusieni-pähkinäpasta
2 annosta
Pasta
6 nauhapesää tagliatellea
3 rkl pinjansiemeniä
150 g herkkusieniä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
suolaa
pippuria
Cashewpähkinäpesto
1 dl cashewpähkinöitä
1 ruukku tuoretta basilikaa
1–2 valkosipulinkynttä
0,5 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
kylmäpuristettua oliiviöljyä

Laita pastavesi kiehumaan.

Valmista pesto soseuttamalla aineet sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä joukkoon pikkuhiljaa, kunnes pestossa on sopiva koostumus.

Laita pasta kiehumaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Varo, etteivät siemenet pala! Siirrä pinjansiemenet sivuun, kaada pannulle oliiviöljy ja lisää sienet. Mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Sienille riittää paistoajaksi noin minuutti.

Sekoita pesto pastan joukkoon ja lisää sienet. Jaa annokset lautasille ja koristele pinjansiemenillä ja tuoreella basilikalla.