Kantarellikeitto
5 annosta
300 g (n. 7,5 dl) kantarelleja
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
3 pientä porkkanaa
500 g varhaisperunoita
1,5 l kasvislientä
2–2,5 dl kaura- tai soijakermaa
kourallinen tuoretta tilliä (tai 2 tl kuivattua)
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Puhdista sienet huolella ennen paistamista ja paloittele isoimmat yksilöt pienemmiksi. Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista sieniä niin kauan, että suurin osa kosteudesta on haihtunut. Jos haluat varmistaa sienien vitamiinipitoisuuden, siirrä ne paistamisen jälkeen syrjään ja lisää ne keittoon viimeiseksi.

Kuutioi tai viipaloi sipuli (käytä kesäsipuleista myös varret) ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pienessä tilkassa öljyä kattilan pohjalla.

Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Kaada kasvisliemi kattilaan ja laita juurekset kiehuvaan liemeen. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, n. 15 min. Sekoita vielä lopuksi joukkoon kasvikerma sekä sienet, jos pidit niitä sivussa. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla