Kasviscannellonit
2–4 annosta
100 g soijarouhetta
vettä + kasvisliemijauhetta soijarouheen liotukseen
öljyä
1 punasipuli
1 paprika
5 herkkusientä
5 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl kaurakermaa (erissä)
1 pkt canneloneja
suolaa
savupaprikaa
mustapippuria
valkopippuria
nippu tuoretta basilikaa
öljyä tai margariinia vuoan voiteluun
cannelloni-pastaputkia
200 g sulavaa vegaanijuustoa (esim. Violife for pizza tai Cheezly)

Liota soijarouhe kuumassa kasvisliemessä. Puristele ylimääräinen neste pois.

Pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja sienet pieniksi paloiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota siinä sipuleita hetken aikaa. Lisää turvonnut soijarouhe ja anna paistua hetki napakalla lämmöllä.

Lisää paprika, sienet, tomaattimurska ja mausteet (lukuun ottamatta tuoretta basilikaa). Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes paprika on kypsää. Lisää tarvittaessa loraus kaurakermaa. Kastikkeen on hyvä olla melko kiinteää, jotta pastaputkien täyttäminen onnistuu. Lisää viimeiseksi kastikkeeseen silputtu basilika ja aseta sivuun kuumalta levyltä.

Voitele isohko uunivuoka margariinilla. Raasta juusto. Täytä cannelonit hiukan jäähtyneellä kastikkeella: parhaiten se onnistuu pitämällä pastaputkea pystyssä esim. paistinlastan päällä.

Lado täytetyt cannelonit yksitellen vuokaan. Lorauta lopuksi päälle hiukan kaurakermaa ja raastettu juusto. Paista 225 asteessa puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa kaurakermaa.