Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Kermaiset valkosipulimaa-artisokat
6 annosta
1 kg maa-artisokkia
5 isoa valkosipulinkynttä
5 dl soija- tai kaurakermaa
1 rkl kasvisliemijauhetta
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Harjaa maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. (Helpoiten tämä onnistuu mandoliinileikkurilla). Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kumoa seos uunivuokaan.

Paista maa-artisokkia 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Paistoaika voi vaihdella jonkin verran sen mukaan, kuinka paksuja viipaleita olet leikannut. Laita tarvittaessa folio vuoan pinnalle.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja koristele vuoka halutessasi jollain vihreällä.