Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Kesäkeitto
4 annosta
5 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1,5 dl herneitä
kourallinen vihreitä papuja
noin 7 dl vettä
0,5 tl valkopippuria
suolaa
4 dl kaurakermaa
kourallinen tuoretta persiljaa

Pese perunat ja pilko ne suupaloiksi. Pilko porkkana. Irrota kukkakaalin nuput ja poista vihreistä pavuista kannat.

Laita kattilaan vihannekset ja kaada päälle vettä kunnes vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Mausta valkopippurilla. Keitä kasvikset pehmeiksi.

Sekoita lopuksi keiton joukkoon kaurakerma ja suolaa maun mukaan. Ota kattila pois levyltä ja lisää keittoon silputtu tuore persilja.

Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.