Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Lämmin punajuuri-savutofusalaatti
2 annosta
Auringonkukansiemen-persiljapesto
1 ruukku persiljaa
0,5 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä (esim. Risenta)
noin 1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Salaatti
noin 600 g punajuuria
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
1 pkt kylmäsavutofua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 puntti rucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä

Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella. Lisää suolaa ja öljyä maun mukaan.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi punajuuret. Levitä punajuuret uunipellille ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista punajuuria noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä. Kypsymisaika vaihtelee sen mukaan, kuinka isoja paloja punajuurista leikkaat.

Kun punajuuret ovat lähes kypsiä, kuutioi savutofu. Kuumenna pannulla öljy ja lisää joukkoon savupaprikajauhe. Lisää tofukuutiot pannulle ja paista, kunnes niissä on kaunis ruskea pinta.

Kokoa salaatti lautaselle. Valuta päälle pestoa ja tarjoa heti.