Lemon Pound Cake
10 annosta
Taikina
1 sitruuna
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
4 rkl margariinia
1 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g margariinia tai 1 dl öljyä
1 dl kylmää vettä
Kuorrute
1 sitruuna
n. 3,5 dl tomusokeria
tarvittaessa vettä

Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka.

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta sitruunan kuoren keltainen osa. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen margariini. Sekoita vaahtoon jauhot, suola, leivinjauhe, sitruunan mehu sekä sen raastettu kuori. Sekoita hyvin ja lisää vähitellen sulatettu margariini tai öljy tai sekä vesi.

Kaada taikina vuokaan ja paista esilmmitetyssä uunissa n. 30 min. Voit kokeilla kakun kypsyyttä painamalla hammastikun kakkuun, jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kakun kumoamista.

Valmista kuorrute. Leikkaa sitruunan kuoresta koristeita esim. kuorimaveitsellä. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Sekoita sitruunamehu pienissä erissä tomusokerin sekaan ja sekoita, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa. Voit lisätä tarvittaessa vettä. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele sitruunasuikeroilla.