Linssipihvit ja valkosipulimajoneesi
5 annosta
Valkosipuli-chilimajoneesi
1 dl maustamatonta soijamaitoa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä tai kuivattuja chilihiutaleita
10 tippaa chipotle tabascoa (ei pakollinen)
0,5 tl sinappia (ei pakollinen)
1 tl ketsuppia tai tomaattipyrettä (ei pakollinen)
ripaus suolaa
Linssipihvit
5 dl kuivia linssejä
2–3 porkkanaa raasteena
2 keitettyä keskikokoista perunaa
2 rkl perunajauhoja
loraus agave- tai tavallista siirappia
suolaa
valkopippuria
jauhettua inkivääriä
currya
1 tl kasvisliemijauhetta
0,5 dl ravintohiivahiutaleita

Valmista majoneesi. Kaada soijamaito tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sitruunamehu ja mausta valkosipulilla ja chilillä sekä haluamillasi muilla mausteilla.

Valmista linssipihvit. Huuhtele linssit ja keitä ne ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta linssit hyvin siivilässä ja avita nesteet pois puukauhalla painelemalla. Raasta porkkanat ja muussaa perunat. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi ja mausta vähän kerrallaan. Tarkista maku, jonka tulee olla makea ja pehmeä.

Anna taikinan vetäytyä tovi ja muotoile sitten pihveiksi. Paista pihvit rapeiksi molemmin puolin öljyssä.

Vinkki: Linssitaikina on muista pavuista tehtyjä pihvitaikinoita löysempi. Huolehdi siis, ettei pihvi jää pannuun kiinni, jotta se ei hajoa. Käytä siis riittävästi öljyä ja irrota pihvi hyvällä lastalla paistinpannusta.