Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Linssisämpylät
15 annosta
1,5 dl punaisia linssejä + vettä ja suolaa keittämiseen
noin 7 dl vehnäjauhoja
4 dl muita jauhoja (esim. kaura-, ruis- tai grahamjauhoja)
1,5 dl kaura-, ruis- tai tattarihiutaleita
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
jauhoja sämpylöiden muotoiluun

Keitä linssit aivan pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna linssien jäähtyä, jotta hiivan toiminta ei häiriinny.

Yhdistä kuivat aineet suuressa kulhossa.

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää vesi, öljy ja linssit kulhoon ja sekoita taikinaksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa hetken aikaa jauhotetulla alustalla. Jaa sitten taikina 15 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Nosta sämpylät uunipellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.