Massua lämmittävä linssikeitto
4–6 annosta
1 sipuli
3 porkkanaa
pieni bataatti (n. 200 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
3 dl punaisia linssejä
1/2 tl mustapippuria
(kuivattua chiliä)

Kuori porkkanat, bataatti ja sipuli. Silppua sipuli hienoksi ja kuutioi juurekset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää sipuli. Kuullota sipuli ja lisää porkkanat ja bataatti. Lisää savupaprikajauhe ja kääntele kasviksia hieman. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutio. Kaada vettä kattilaan niin paljon, että kasvikset peittyvät. Anna poreilla kannen alla noin 15 minuuttia.

Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää huuhdellut linssit. Anna linssien kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kurkistele välillä kannen alle ja lisää vettä tarvittaessa.

Mausta keitto lopuksi mustapippurilla (ja halutessasi kuivatulla chilillä).

Vinkki! Keiton makeus vähenee hiukan, kun vaihdat bataatin muutamaan jauhoiseen perunaan.