Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Meksikolainen papukeitto
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pienehkö chipotle-chili tai tavallinen chili
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
500 g tomaattimurskaa
1–2 rkl tomaattipyrettä
1,5 tl agavesiirappia, vaaleaa siirappia tai sokeria
1,5 rkl kasvisfondia
1 tlk mustapapuja
1 tlk kidneypapuja
100 g maissia
1 tl oreganoa
0,5 limen mehu
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna chipotle.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Lisää sipulit, chipotle ja juustokumina. Kuullota muutama minuutti.

Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, agavesiirappi ja kasvisfondi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kattilaan vettä tarvittaessa.

Huuhtele pavut ja lisää ne keiton joukkoon yhdessä maissin, oreganon ja limen mehun kera. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja anna vielä kiehua viitisen minuuttia.

Koristele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoa tuoreen leivän kera.