Munakoisorisotto
4 annosta
1 munakoiso
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
currya
400 g Arborio-riisiä
2 sipulia
2–4 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 litra kasvislientä
14 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
100 g pakasteherneitä
ruukullinen basilikaa

Aloita paahtamalla munakoiso. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuutio munakoiso pieniksi kuutioiksi. Levitä munakoisonpalat uuninpellille ja lisää päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta reilusti suolalla, pippurilla, paprikalla ja currylla. Anna paahtua n. 20 min uunin toisiksi ylimmällä tasolla.

Pilko sipulit ja valkosipulit. Paista ne isossa kasarissa. Kun sipulit ovat pehmenneet, laita hellanlevy keskilämmölle ja kaada riisit sekaan. Pidä riisi jatkuvasti liikkeessä, sekoittele muutama minuutti. Kun riisinjyvät alkavat olla hieman läpikuultavia, lisää valkoviini. Sekoittele ja anna viinin imeytyä riiseihin. Mausta ripauksella suolaa.

Kun viini on kokonaisuudessaan imeytynyt riiseihin, lisää pannulle pari desiä kasvislientä. Sekoittele ja anna imeytyä kokonaan. Lisää loppu kasvisliemi samalla tavalla parin desin erissä. Testaa riisin kypsyys välillä. Valmiissa risottoriisissä saa olla hieman purutuntumaa, mutta sen on kuitenkin oltava kypsänpehmeää.

Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ne, pakasteherneet ja munakoisokuutiot risoton sekaan. Testaa maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Silppua basilika ja lisää silppu risottoon.

Vinkki: Valmiin risoton voi maustaa vegaanisella parmesanjuustolla. Joistakin kaupoista löytyy Violife-merkkistä Prosciutto-juustoa, joka on vegaaninen vastine parmesanille. Parmesania voi myös tehdä itse pähkinöistä, oluthiivahiutaleista ja suolasta tällä ohjeella.