Munkit
30 annosta
2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
25 g hiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
50 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
n. 8 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen rypsiöljyä
Sokeroimiseen sokeria
Lisäksi tarvitset kattilan ja sille kannen, reikäkauhan sekä talouspaperia

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita taikinan joukkoon puolet vehnäjauhoista ja huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinan joukkoon niin paljon vehnäjauhoja, että taikina on kimmoisaa eikä tartu enää käsiin. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina uudelleen ja muotoile rinkeleiksi. Anna munkkien vielä kohota.

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Tiputa pieni pala taikinaa öljyyn. Jos se ruskistuu minuutissa kauniin väriseksi, on öljy tarpeeksi kuumaa.

Nosta muutama munkki kerrallaan öljyyn kypsymään. Käännä munkki reikäkauhalla, kun se on alapuoleltaan kauniin ruskea.

Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Sokeroi munkit, kun ne ovat vielä lämpimiä. Jos aiot pakastaa munkkeja, niin sokeroi ne vasta sulattamisen jälkeen.