Mustapapupyörykät kaurakermakastikkeessa
3 annosta
Mustapapupyörykät
2 pkt valmiita mustapapuja (n. 6 dl)
1 rkl vehnäjauhoja (tai korppujauhoja/leivänmuruja)
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä
savupaprikajauhetta
tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria
Kaurakermakastike
2 prk kaurakermaa
puolikas kasviliemikuutio tai kasvisliemijauhetta
valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria

Valuta nesteet pois mustapavuista. Silppua sipuli, valkosipuli, chili ja persilja pieneksi. Laita ainekset kulhoon ja painele pavut rikki perunasurvimella tai haarukalla. Voit jättää taikinaan sattumia. Lisää lopuksi jauhot sekä mausteet ja sekoita.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Muotoile sillä välin taikina viideksitoista pyörykäksi. Paista pyöryköitä molemmin puolin muutaman minuutin ajan niin, että niiden pinta ruskistuu. Kun pyörykät ovat valmiit nouki ne pois pannulta.

Älä huuhtele pannua, vaan lisää siihen kaurakerma. Lisää mausteita oman maun mukaan. Nostele pyörykät takaisin pannulle ja tarjoile kastike perunamuusin kanssa.