Kuva © Tiina Strandberg / myberryforest.com
Mustikka-punajuuri smoothie bowl
1–2 annosta
Smoothie
1 jäinen/kohmeinen banaani
1 pieni punajuuri
1 1/2 dl (jäisiä) mustikoita
1 iso lehtikaalin lehti tai 1 1/2 dl babypinaatin lehtiä
2 rkl hampun- tai pellavansiemeniä
1 tl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
2 1/2 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa
Koristeluun
marjoja
kuivattuja/pakastekuivattuja hedelmiä ja marjoja
raakasuklaapalasia

Kuori ja pilko banaani. Laita se pakastuksen kestävään astiaan tai pussiin ja pakasta vähintään 3 tuntia. Parhaita banaaneja ovat sellaiset, joissa on pilkkuja, sillä ne ovat riittävän kypsiä.

Ota banaani pakastimesta sulamaan n. 10 minuuttia ennen smoothien sekoittamista.

Sekoita kaikki smoothien ainekset yhteen tehosekoittimella. Sauvasekoitin käy myös, mutta tällöin banaanin kannattaa antaa sulaa hieman kauemmin. Maista ja lisää halutessasi makeutusta.

Kaada smoothie kulhoon, koristele marjoilla ja raakasuklaapalasilla. Nauti!