Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Paahdettu ruusukaalisalaatti
2 annosta
400 g ruusukaaleja
oliiviöljyä
suolaa
kourallinen hasselpähkinöitä
70 g babypinaattia
1/2 ruukku viinisuolaheinää
1 tlk käyttövalmiita linssejä
2 kevätsipulia
2 pientä avokadoa
1/2 limen mehu
suolaa myllystä

Kuori ruusukaaleista ulommat lehdet ja poista kova kanta. Halkaiset suurimmat yksilöt. Laita kaalit uunipellille leivipaperin päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat saaneet väriä pintaansa.

Sillä välin kun ruusukaalit ovat uunissa, paahda hasselpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja paloittele avokadot. Silppua kevätsipuli.

Kokoa kaikki aineet kulhoon. Mausta limen mehulla ja suolalla.

Vinkki: Salaatti on parhaimmillaan, kun ruusukaalit ovat vielä lämpimiä, mutta maistuu myös kylmänä. Lisää avokado salaattiin vasta viime tipassa, jotta se ei pääse tummumaan.