Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Pannukakku
8 annosta
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita (tai 1 dl vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 l soija- tai kauramaitoa
vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja -jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna taikinan vetäytyä sen aikaa.

Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle margariininokareita ja laita pelti uuniin kunnes margariini on sulanut. Levitä margariini tasaiseksi ja kaada taikina pellille. Ripottele päälle vielä pieniä margariininokareita ja paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen ylemmälle tasolle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pintaan tulee kaunis väri. Jos pinta ei värity tarpeeksi, nosta pelti vielä kaikkein ylimmälle tasolle pariksi minuutiksi.

Pannukakku kiinteytyy jäähtyessään, joten anna sen vetäytyä hyvin ennen tarjoamista.