Pasha
5 annosta
1 prk vaahtoutuvaa soija- tai 2 prk kaurakermaa (Alpro tai Planti)
3 dl maustamatonta soijajogurttia
0,25 dl sitruunamehua
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl sokeria
0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
1 dl mantelijauhoja

Vatkaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Mittaa loput ainekset toiseen kulhoon ja sekoita ne lusikalla tasaiseksi. Yhdistä massa soijavispin joukkoon ja sekoita varovaisesti tasaiseksi, jotta vaahdon ilmakuplat eivät karkaa.

Laita pashamassa valumaan jääkaappiin kahvinsuodattimessa, talouspaperilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä. Odota seuraavaan päivään, kumoa varovaisesti tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi manteleilla tai rusinoilla.

Ohjeesta riitää kahteen kahvinsuodatinpussiin tai yhteen isompaan muottiin. Pashamassan voi syödä myös valuttamatta, jos on ihan kauhean kova kiire päästä maistelemaan, mutta sen maku ja rakenne eivät tietenkään ole samanlaiset kuin valutetussa pashassa.