Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Peruna-papusalaatti
4 annosta
Salaatti
n. 600 g kiinteämaltoisia perunoita
1 tlk vihreitä papuja
1 tlk kidneypapuja
pikkupurkki kapriksia
1 punasipuli tai 3 salottisipulia
viinisuolaheinää
Kastike
vajaa 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl balsamicoa
0,25 dl mietoa sinappia
0,25 tl suolaa
0,5 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Keitä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.

Huuhtele kidneypavut, valuta vihreät pavut sekä kaprikset ja silppua sipuli. Kuori ja paloittele jäähtyneet perunat ja sekoita salaatin aineet yhteen.

Sekoita kastike ja kaada se salaatin joukkoon.

Viimeistele viinisuolaheinällä.

Vinkki: Salaattia voi ja kannattaa varioida vuodenaikojen mukaan. Puna- tai salottisipuli vaihtuu kesällä tuoreisiin sipulivarsiin, vanhat perunat uusiin ja papujen kypsyttyä vihreät tölkkipavut kannattaa unohtaa, ja laittaa tilalle tuoreita, kiehautettuja neulapapuja.