Pikkumassujen huima kasvislasagne
6 annosta
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa (n. 300 g)
1 sipuli
3 rkl rypsiöljyä
400 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
2 1/2 dl punaisia linssejä
150 g pakastepinaattia
1 kasvisliemikuutio
1 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
4 dl kauramaitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1–2 tl sinappia
1 tl viinietikkaa
2 rkl vegaanista margariinia
9 (kokojyvä)lasagnelevyä
(vegaanista juustoraastetta)

Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista sen kanta. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko sipuli hienoksi silpuksi.

Kuumenna rypsiöljy kasarissa ja kuullota sipuli. Lisää raastettu porkkana ja kesäkurpitsa. Lisää tomaattimurska ja vesi. Huuhtele linssit ja lisää muiden ainesten joukkoon. Lisää myös pakastepinaatti, kasvisliemikuutio, mustapippuri ja savupaprikajauhe. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.

Mittaa kauramaito, jauhot, sinappi ja viinietikka paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita voimakkaasti. Kuumenna kastiketta sekoitellen, kunnes se sakenee hieman. Ota kattila liedeltä.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka margariinilla. Kauho kasvismuhennosta ohut kerros vuoan pohjalle ja asettele päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää levyjen päälle kerros muhennosta ja kasviskastiketta ja lado päälle uusi kerros lasagnelevyjä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Laita viimeisen kerroksen päälle vielä ohut kerros kastikkeita ja ripota halutessasi vegaanista juustoraastetta pinnalle.

Paista 175 asteessa 45 min.