Pinaatti-kikhernekastike
4 annosta
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
1 rkl currya
1 tl sinappijauhetta
2 tl paprikaa
1 tl mustapippuria
chilijauhetta maun mukaan
3 dl kypsiä kikherneitä
6 palaa pakastepinaattia tai reipas nippu tuoretta
1 prk kaurakermaa
2 dl vettä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Lorauta pannulle reilusti öljyä. Kuullota karkeasti suikaloitu sipuli ja lisää joukkoon mausteet, ensin jauheet ja viimeiseksi hyvin hakattu valkosipuli ja inkivääri. Sekoita mausteet hyvin ja kaada sekaan loput ainekset.

Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi kaipaako kastike lisää suolaa tai potkua chilistä!

Vinkki: Tämän intialaistyyppisen kastikkeen maustepohjaan sopii yhdistellä muitakin aineksia, soijasuikaleita, linssejä, sieniä, kukkakaalia, perunoita jne. Kaurakermankin voit vaihtaa kookoskermaan.