Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Pinaattikeitto
3 annosta
50 g vegaanista margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 7 dl makeuttamatonta ja maustamatonta soija- tai kauramaitoa
1 kasvisliemikuutio
150 g pakastepinaattia
2 dl kaurakermaa
maun mukaan valko- ja mustapippuria
maun mukaan suolaa

Sulata margariini kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet soijamaidosta ja sekoita vispilän avulla, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.

Lisää loppu soijamaito, jäinen pinaatti ja kaurakerma. Keitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.

Mausta valko- ja mustapippurilla ja suolalla.

Vinkki! Jos haluat, voit maustaa pinaattikeiton vielä ripauksella jauhettua muskottipähkinää.