Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Porkkana-kikhernekeitto
3 annosta
Keitto
1 tlk kikherneitä
500 g porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterinsiemeniä (tai jauhetta)
1 tl juustokuminansiemeniä (tai jauhetta)
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kurkumaa
0,25 tl cayennepippuria
noin 7 dl kasvislientä
suolaa
Viimeistelyyn - maustamatonta soijajogurttia tai Oatlyn iMat Fraichea - oliiviöljyä

Huuhtele ja valuta kikherneet. Paloittele porkkanat. Silppua sipulit. Jauha maustesiemenet morttelissa.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet sekä porkkanat ja sipulit. Anna pehmetä hetki samalla käännellen. Lisää puolet kikherneistä sekä kasvisliemi.

Keittele noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta lopuksi suolalla.

Paahda loput kikherneistä kauniin värisiksi paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset kikherneillä, maustamattomalla soijajogurtilla sekä lorauksella hyvää oliiviöljyä.