Pullat ja puustit
20 annosta
2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
1 tl kardemummaa
75 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
n. 8 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja murenna sen sekaan hiiva. (Mikäli käytät kuivahiivaa, lämmitä kauramaito hieman lämpimämmäksi.) Lisää joukkoon myös suola, sokeri, kardemumma, osa vehnäjauhoista sekä pehmeä margariini. Lisää taikinaan jauhoja käsin vaivaamalla niin kauan, että taikina on kimmoisaa eikä se enää tartu käsiin. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.

Leivo taikina pulliksi haluamallasi tavalla. Jos teet silmäpullia, muotoile taikinasta palloja, paina niihin peukalolla kolo ja täytä kolo margariinilla ja sokerilla. Jos teet korvapuusteja, kaulitse taikina ohueksi levyksi, voitele se margariinilla, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia, rullaa ja leikkaa paloiksi. (Korvapuustien sisälle voi perinteisten kanelin ja sokerin tilalle laittaa mantelijauhoa, kookoshiutaleita, fariinisokeria tai Marianne Crushia.)

Anna pullien kohota puolisen tuntia. Voitele kohonneet pullat halutessasi sokerivedellä tai vaniljasoijavanukkaalla tai jätä ne kokonaan voitelematta. Paista 225 asteessa 8–12 minuuttia eli kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki: Lisää pullanvoiteluvinkkejä voit lukea täältä. Tekstissä on myös kuvasarja eri tavoin voidelluista pullista.