Kuva © Tiina Strandberg / myberryforest.com
Punainen greippi smoothie bowl
1–2 annosta
1 jäinen/kohmeinen banaani
1 punainen greippi
1,5 dl kasvipohjaista jugurttia esim. kaurajugurtti tai soijajugurtti
koristeluun punaviinimarjoja tai muita marjoja
1/2 tl kookossokeria

Kuori ja pilko banaani. Laita se pakastuksen kestävään astiaan tai pussiin ja pakasta vähintään 3 tuntia. Parhaita banaaneja ovat sellaiset, joissa on pilkkuja, sillä ne ovat riittävän kypsiä.

Ota banaanit pakastimesta sulamaan n. 10 minuuttia ennen smoothien sekoittamista.

Koverra greipistä ulos hedelmäliha kuoria vahingoittamatta ja säästä kuoret tarjoilua varten.

Sekoita kaikki smoothien ainekset yhteen tehosekoittimella. Sauvasekoitin käy myös, mutta tällöin banaanin kannattaa antaa sulaa hieman kauemmin, kunnes se on pehmentynyt. Maista ja lisää halutessasi makeutusta, esim.kookossokeria.

Kaada smoothie greippikulhoihin, koristele marjoilla ja ripottele päälle kookossokeria. Nauti!