Rapeakuoriset basilikapatongit
3 annosta
5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 nippu basilikaa

Hienonna basilika monitoimikoneessa tai pilko veitsellä hienoksi silpuksi. Jos käytössäsi on blenderi, voit lisätä öljyn jo basilikan kanssa ja sekoittaa niistä pestomaisen tahnan.

Mittaa leivontakulhoon pari desiä jauhoista ja sekoita kuivahiiva niihin. Lämmitä vesi hieman käenlämpöistä lämpimämmäksi ja lisää se jauhojen sekaan hyvin sekoittaen. Lisää basilika ja öljy ja ala vaivata taikinaa lisäämällä loppu jauho.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa reilun aikaa, jotta saat hyvän sitkon aikaan. Laita taikina takaisin kulhoon ja anna kohota lämpimässä paikassa 30–60 min. Kohotusajan jälkeen vaivaa taikina uudelleen ja muotoile siitä kolme pötköä. Anna pötköjen levätä vielä pellillä liinan alla noin 30 min.

Paista patonkeja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.