Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Rosmariinilla maustettu papukeitto
4 annosta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
2 tlk valmiiksi keitettyjä borlotti- tai ruskeita papuja
2 dl kaura- tai soijakermaa
2–3 oksaa tuoretta rosmariinia
muutama tuore salvian lehti
suolaa, pippuria

Pilko sipulit ja porkkana. Kuullota niitä hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Huuhtele ja valuta pavut. Lisää ne keiton joukkoon ja keitä vielä muutama minuutti.

Lisää kattilaan kaurakerma, rosmariini sekä salvia ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta keiton koostumuksesta tulee sopiva.

Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla ja anna keiton vielä kiehahtaa.