Sitruunaiset linssit ja perunamuusi
4 annosta
Perunamuusi
10-12 jauhoista perunaa
2 dl kaura- tai soijakermaa
iso nokare margariinia (ks. täältä lista)
suolaa
Sitruunaiset linssit
2 dl kuivattuja vihreitä linssejä
1 sipuli
ripaus currya
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
tuoretta persiljaa
oliiviöljyä

Kuori ja keitä perunat. Kaada suurinosa keitinvedestä pois. Sekoita joukkoon margariini. Soseuta perunat perunasurvimella ja lisää kaurakerma joukkoon. Mausta suolalla.

Huuhtele linssit huolella ja keitä ne kypsiksi ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Kuullota sipulia paistinpannulla öljyssä. Lisää pannulle linssit ja mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Siirrä paistinpannu pois levyltä.

Silppua sekaan reilusti tuoretta persiljaa ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu.

Rakenna annos perunamuusin kanssa. Ripottele annoksen päälle halutessasi vielä auringonkukansiemeniä ja oliiviöljyä.