Sitruunaruudut
12–16 annosta
Pohja
150 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
150 g pehmeää eli silkentofua
3 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Vuoraa 20x20-senttinen vuoka leivinpaperilla.

Vatkaa margariini ja tomusokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Paista pohjaa esilämmitetyssä uunissa 5 min. ja valmista tänä aikana ruutujen täyte.

Soseuta tofu sauva- tai tehosekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Täytteen kuuluu tässä vaiheessa olla löysää ja väriltään sameaa.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista n. 30 minuuttia. Ruudut ovat valmiit, kun niiden täyte ei vuokaa kevyesti heiluteltaessa juurikaan hylly. Täyte hyytyy jäähtyessään vielä lisää, joten täysin kiinteää ei täytteen tarvitse olla vielä uunista pois otettaessa.

Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ja leikkaa se sitten kostutetulla, terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi. Koska täyte on tahmaista, kannattaa veitsi aina välissä huuhdella, jotta leikkauspinnoista tulee mahdollisimman siistit.

Voit koristella ruudut siivilöimällä niiden päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.