Soijarouhepiirakka
4 annosta
Pohja
3 lehtitaikinalevyä (ks. täältä vegaaniset taikinat)
Täyte
n. 3 dl valmista soijarouhetta
1 sipuli
2 tomaattia
aurinkokuivattuja tomaatteja
vegaanista juustoa (esim. Violife, Wilmersburger tai Cheezly)
suolaa, pippuria, chipotle-tabascoa, grillimaustetta, paprikajauhetta, oreganoa, oliiviöljyä

Sulata lehtitaikinalevyt. Rasvaa 25-senttinen vuoka ja venytä taikinalevyt niin suuriksi, että saat peitettyä vuoan. Reunoille saa jäädä repsottamaan paloja, jotka sitten käännetään täytteiden päälle.

Kuutioi sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Lisää sekaan hyvin valutettu soijarouhe. Paista ja mausta suolalla, pippurilla, chipotlella ja grillimausteella.

Silppua pari aurinkokuivattua tomaattia ja ripottele pohjan päälle. Viipaloi tomaatit. Levitä soijarouhe vuokaan ja peitä se tomaatin siivuilla. Ripottele tomaatin päälle oreganoa. Älä lisää soijajuustoa vielä tässä vaiheessa.

Paista piirakkaa ensin 5 minuuttia 225 asteessa. Lisää juusto piirakan päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Ripottele piirakan päälle oreganoa, paprikajauhetta ja oliiviöljyä. Nauti joko sellaisenaan tai esimerkiksi uuniperunoiden ja salaatin kera.

Vinkki: Voit korvata puolet soijarouheesta sienillä!