Kuva © Elina Innanen / chocochili.net
Soijasuikale-pinaattipasta
2 annosta
Soijasuikaleet
2 kourallista soijasuikaleita
2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
Muut aineet
noin 80 g pastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
150 g pakastepinaattia
2–3 dl kaurakermaa (Nordic)
1 tl kokonaisia viherpippureita
yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
basilikanlehtiä koristeluun

Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot ja soijasuikaleet. Keitä suikaleet pehmeiksi (noin 10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada suikaleet lävikköön ja painele suikaleista ylimääräinen neste pois esimerkiksi paistinlastan avulla.

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää pannulle soijasuikaleet ja paista hetki. Lisää jäinen pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti on sulanut ja neste haihtunut.

Murskaa viherpippurit morttelissa ja lisää ne pannulle yhdessä kaurakerman kanssa. Kuumenna. Mausta lopuksi yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa kastike keitetyn pasta kanssa. Koristele annokset halutessasi basilikanlehdillä.