Spaghetti oreganopestolla ja vegepekonilla
2–4 annosta
Vegepekoni
1 1/2 dl soijahiutaleita (esim. Soyappetit)
rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
maun mukaan rouhittua mustapippuria
maun mukaan grillimaustetta
maun mukaan savuaromia (ei pakollinen)
1 rkl vettä (ei pakollinen)
Oreganopesto
2 1/2 dl oreganonlehtiä (myös varret voi käyttää, jos ne ovat ohuita)
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl hyvää rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Spaghetti oreganopestolla ja vegepekonilla
täysjyväspagettia (tai gluteenitonta spaghettia) kahdelle
annos oreganopestoa
annos vegepekonia
15 kirsikkatomaattia
2 valkosipulinkynttä
maun mukaan hyvää öljyä
maun mukaan suolaa
maun mukaan pippurisekoitusta

Valmista ensin vegepekoni. Lorauta paistinpannulle rypsiöljyä. Lisää joukkoon soijahiutaleet, soijakastike sekä mausteet ja sekoita muutaman minuutin ajan. Jos hiutaleet vaikuttavat liian rapeilta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.

Tee seuraavaksi oreganopesto. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne uunipellille. Pilko päälle valkosipulinkynnet sekä lorauta niiden päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita pesto joukkoon.

Rakenna annos isolle tarjoilulautaselle tai pannulle. Koristele tuoreilla oreganonlehdillä.