Suklaa-piparminttukeksit
32 annosta
Taikina
1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Täyte
0,5 dl vettä
2 tl piparminttuaromia (Dr. Oetker)
6 dl tomusokeria
Kuorrute
100 g vegaanista suklaata

Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Sekoita öljy, vesi, sokeri, suola, vanilja ja siivilöity kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Käytä tarvittaessa käsiäsi.

Jaa taikina 32 yhtä suureen osaan. Helpointa tämä on, kun jaat taikinan kahtia, puolikkaat kahtia, uudet puolikkaat kahtia ja jatkat tätä, kunnes sinulla on 32 palaa. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja paina ne puolen senttimetrin paksuisiksi kekseiksi. Voit tehdä taikinasta myös sydämiä pienen sydänmuotin avulla. Laita muotti leivinpaperin päälle, painele taikina sen sisään ja poista muotti.

Paista keksejä yksi pellillinen kerrallaan esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet aavistuksen väriä. Tämä voi olla hankala huomata, sillä taikina on niin tummaa. Anna keksien jäähtyä hyvin.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tahnan on tarkoitus olla jämäkkää, mutta silti muotoiltavissa. Lusikoi jokaisen keksin päälle noin teelusikallinen täytettä ja painele se käsin tasaiseksi.

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Jos haluat antaa keksejä lahjaksi, kannattaa suklaa temperoida. Ohjeen löydät täältä

Kasta keksien minttutäytepuoli suklaaseen tai levitä suklaata lusikalla minttutäytteen päälle. Aseta keksit ritilälle leivinpaperin päälle valumaan ja kuivumaan.

Säilytä valmiit keksit jääkaapissa.