Suklaa-proteiinipatukat
30 annosta
2 dl siemensekoitusta (esim. auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pellavansiemeniä)
1,5 dl proteiinijauhetta (esim. soija, riisi, herne tai hamppu)
100 g pehmeitä taateleita (noin 15 kpl)
100 g tummaa suklaata
3 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Hienonna siemeniä tehosekoittimessa, mutta älä jauha niitä ihan hienoksi. Siirrä siemenet sivuun. Tehosekoita seuraavaksi taatelit karkeaksi massaksi. Lisää joukkoon siemenseos ja proteiinijauhe koko ajan sekoittaen. Sulata suklaa ja pehmennä kookosöljy. Lisää myös ne sekä suola tehosekoittimeen.

Vuoraa pieni vuoka (esim. 20x20 cm) leivinpaperilla ja rasvaa se kevyesti öljyllä. Painele massa tasaisesti ja tiiviisti vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa massa paloiksi, kun se on vielä hieman pehmeää. Patukat voi syödä heti, mutta parhaimmillaan ne ovat seuraavana päivänä.

Säilytä patukat joko jääkaapissa tai tiiviissä purkissa kuivassa ja viileässä paikassa.

Vinkki: Patukat ajavat asiansa ja maistuvat hyviltä sellaisenaan, mutta luksusversion niistä saat kun lisäät vielä päälle sulatettua vegaanista suklaata, kuivattuja karpaloita, siemeniä ja ripauksen suolaa.