Tattarilätyt suolaisilla täytteillä
4 annosta
Tattarilätyt
5 dl kaura- tai soijamaitoa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
0,25 tl leivinjauhetta
1 dl tattarijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
paistamiseen margariinia tai öljyä
Marinoitu punasipuli
1 iso punasipuli
1 valkosipulinkynsi
4 rkl öljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa tai muuta etikkaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
Soijarouhelisuke
2 dl soijarouhetta tai VegeSun-herneproteiinirouhetta
2 rkl öljyä
4 rkl vettä
0,5 tl yrttisuolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta

Valmista lätyt. Sekoita kauramaidon joukkoon suola, öljy, leivinjauhe ja tattarijauho vispilällä. Lisää lopuksi vehnäjauho ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täytteet.

Valmista marinoidut punasipulit. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai seuraavaan päivään.

Sekoita soijarouheen sekaan muut aineet. Paista seos rapeaksi kuumalla pannulla.

Kuumenna lättypannu kuumaksi ja sulata siihen pienet nokareet margariinia. Käännä levy vähän pienemmälle. Hyvä lämpötila lättyjen paistamiselle on 7, jos lieden lämpötila-asteikko on 1–12.

Kaada jokaisen lättypannun koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Anna lätyn paistua koskematta siihen niin kauan, että sen pinta hyytyy ja reunoilta näkee, että se on saanut väriä. Käännä lätty varovaisesti veitsellä tai silikonilastalla ja paista kypsäksi myös toiselta puolelta.

Tarjoile valmiit lätyt mahdollisimman pian, jotta niiden rapeus säilyy.

Vinkki: Lättyjä ei kannata kasata pinoksi, sillä silloin ne pehmenevät hyvin nopeasti. Hyvä tapa säilyttää valmiit lätyt on laittaa ne ritilälle vierekkäin odottelemaan syömistä.